sobota, 1 maja 2010

BUStaurant- luksusowa kuchnia na kołach

Na ulicach Stanów Zjednoczonych od pewnego czasu pojawia się staromodny autobus z wielkiej Brytanii. Został on specjalnie przerobiony, aby w jego wnętrzu mogła normalnie funkcjonować firma gastronomiczna.

Na pomysł zbudowania pojazdu wpadli Travis Schmidt i Jason Freeman, którzy nie byli zadowoleni z pracy w przerobionych ciężarówkach i vanach. Pomyśleli, że dodanie do wehikułu kolejnego piętra, sprawi, że ich restauracja będzie, dosłownie i w przenośni, na wyższym poziomie i nie pomylili się.



Po 6 miesiącach wytężonych prac projektowo- wykończeniowych, brytyjski double decker był gotowy do drogi. Na parterze znajduje się przestronna kuchnia, w której przygotowuje się, zamawia i wydaje posiłki. Na pierwsze piętro prowadzą stylowe metalowe schody. Na górnym pokładzie umieszczono parasole, miejsca do siedzenia i marmurowe blaty, które nadają tej mobilnej restauracji szczególny, elegancki charakter.



Menu serwowane na pokładzie w 100 procentach odpowiada społeczeństwu Amerykańskiemu. W małych wydrążonych chlebkach, przygotowuje się potrawy ze wszystkich zakątków świata. Forma ta jest nie tyle ciekawa co również wygodna. BUStaurant znany jest z nieprzeciętnych deserów, jak i koktajli. Niektóre z nich z uwagi na procenty, sprzedawane są w papierowych torbach.



Restauracja na kółkach ma ogromną zaletę, codziennie może pojawiać się w innym miejscu. Właściciele chętnie dostosowują się do propozycji klientów, jest też możliwość wynajęcia restauracji i zorganizowania imprezy zamkniętej.



www.przejdznaswoje.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz